onsdag 18 december 2013

Lovely winter days

Nu är det fina dagar. En hel del sol. Bara några få minusgrader eller till och med plus emellanåt. Frostig lätt snöig mark och perfekt i största allmänhet. Det är inte alla år det går att  sitta ute och fika precis innan julafton utan att ha rustat sig med trippla lager långkalsonger, dubbla ullstrumpor och de tjockaste vantarna :-). Men i år går det. Närmast framför fötterna när man sitter på bänken kan man se julrosor med sprickfärdiga knoppar. De kommer antagligen inte slå ut just nu eftersom att det är för kallt. Men det är mysigt att bara se kunna se dem i knopp också.


Har hängt upp 'gardiner' av vanlig juteväv i växthuset. Blev toppenbra. Tycker så mycket om att kunna smita ut i växthuset vintertid för att pyssla och få trädgårdstid. Tiden går snabbare än man tror trots allt och om bara någon månad är det dags för frösådder. Har redan börjat bläddra i katalogerna.


Eftersom att det nästan är barmark går det så bra så att gå runt i trädgården. 
Minnas, längta och njuta av tiden nu.


Här och var sticker det upp gröna fräschingar. Så tacksamt nu när man verkligen kan se allt.


Det blir nog fika ute i morgon igen på bänken tror jag bestämt. 
Det blir mycket jobbtid inne framför datorn nu. Skönt att få komma ute en stund.
På med ett par överdragsbyxor bara så :-)


°
Garden flow Shop
Nu är det halva priset på alla mumsiga teer fram till 31/12.
Erbjudandet hittas HÄR



Ha det allra julebäst!


8 kommentarer:

Susie på Stjärnarve... sa...

Visst är det mysigt med en "grön vinter". Allt går så mycket lättare när man slipper tänka på skottning, halka och drivor som skyler allt. Nu börjar man känna att det faktiskt inte är så långt till våren!
Fast, först kommer den sköna julen som ska firas med god mat, god dryck, massor med ljus och goda vänner.
KRAM
Susie

Anonym sa...

Ja, herregud vilken skillnad det är mot förra året. Då hade vi redan över metern med snö. Jag klagar inte heller... Men plusgraderna kunde gärna få hålla sig borta så att marken blir så där vackert pudrad av frosten.
Kram!

House and Garden by Bia sa...

Så fint du har....verkar mysigt!!
Jag var på Blomsterlandet idag och skulle köpa julrosor, men dom såg inte alls fina ut....blev så besviken....dom var ju på extrapris för medlemmar....men det var bara att fortsätta med julruschen och inhandling av mat m.m....ha det gott!
Kram bia

Katarinas trädgård sa...

Det ser ju faktiskt ut som om du har skånsk vinter, Charlotte, grattis! Inte dumt att kunna vara ute och pynta, och titta på det vintergröna, fint!
Ha det bra!
Kram
Katarina

martinealison sa...

Bonjour chère amie,

Ne dit-on pas "Noël au balcon, Pâques au tison" ?...
Merci de partager avec nous ces merveilleuses photos.


Je vous souhaite un merveilleux
Noël
et que ces quelques jours d'hiver soient des temps heureux !

Gros bisous à vous ♥

Anna Stenberg sa...

God Jul & Gott Nytt År! Kram Anna

OF SPRING AND SUMMER sa...

Hej Charlotte!
Det var ett tag sedan sist. Det är alltid lika roligt att komma och titta vad du gör på din blogg. Du har alltid så vackra och inspirarande bilder.
Kommer inte ihåg om jag redan sagt att när jag var i Sverige i somras och köpte Lantliv så tyckte det var så roligt att hitta dig som trädgårdsredaktör i tidningen. Bra jobbat och lycka till med jobbet. Också roligt att se alla fina saker du säljer i din affär.
Ha det så bra!
Önskar en God Jul!
Varm kram Ingrid

Gjuterian sa...

Vill önska en riktigt God Jul!

Kram från Helen